Preloader

Zaterdag 1 april


Het is weer tijd voor EEN Beukfeest in Gryphus. Op zaterdag 1 april staan er weer drie deathmetal bands op de planken: Melting Eyes, Bone Of Elk en Anarchos. Weer volop beuken en brullen dus tijdens deze 39ste editie van dit onvolprezen headbangersball!

Uit het oosten des lands komt Anarchos. Sinds de oprichting in 2010 draagt de band hun grafsteentje bij aan de collectieve gehoorbeschadiging van de Nederlandse metalscene. Het kwintet klappert zonder poespas zijn death metal in het rond. Smerige, vuistharde death die blaakt van de old school. Herkenbare jaren negentig doom/death en vleugjes occulte death metal zorgen verder voor sfeer en diepgang. Een oudschools beukboeltje dus, wat had je anders verwacht?

Daarna is het de beurt aan de melodische deathmetalband Bone Of Elk. De band heeft een Vlaamse frontvrouw Delphine. Als zij begint te grunten, blaast ze het publiek nog net niet omver. Net voor de jaarwisseling kwam de debuutsingle My Fair Of Darkness uit en dat is de voorloper van een aanstaande EP.

De geschiedenis van het Haagse Melting Eyes gaat terug tot februari 2017. Dit kwartet speelt een stevige pot old school death metal en heeft o.a. ex-leden van Deathhammer en Compos Mentis in de gelederen. Dat de heren al de nodige ervaring in andere bands hebben opgedaan is dan ook geen verrassing. Het viertal debuteert in 2021 met de EP My Final Resting Place en is klaar voor meer!

Zaal Open 20:30
Aanvang 21:00
Entree 10,00 euro | <20 jaar: 8,00 euro